YOUTUBE SEO EXPERT

Nedavno sam se nasao u situaciji da klijent kome vodimo YouTube kanal (dosta popularan YT kanal btw ali ne smemo vam kazati)


I bas to nam je dalo ideju da sastavimo ovaj tekst sa razlozima ZA i PROTIV onemogućavanja komentara na YouTube kanalu.


Kako to utice na brendiranje i pozicioniranost te vidljivost kanala? Saznacete dalje u tekstu.

Koje su prednosti onemogućavanja komentara na YouTube?

Bilo da onemogućite komentare na jednom videozapisu ili na cijelom kanalu, to ima svoje prednosti i nedostatke. Razmotrite ove glavne tačke pre nego što vi i vaš tim preduzmete ovako drasticne mere.


Prednosti onemogućavanja komentara na YouTube

Sprečite ljude da šire štetne poruke. YouTube komentari mogu postati neprijateljski raspoloženi. Ako ih isključite, sprečit ćete trolove da ostavljaju štetne komentare.

Bolje kontrolirajte narativ vašeg brenda. Kada javnost ne može da se umeša u vaše stavove i ideje, imate više kontrole nad imidžom svog brenda. Ovo je važno ako planirate promovirati svoj YouTube kanal.

Ublažite opterećenje vašeg tima za moderiranje. Ako ste tim od jednog člana ili ste preopterećeni brojem komentara čak i sa velikim timom, onemogućavanje komentara pomoći će da se smanji opterećenje.

Nedostaci onemogućavanja komentara na YouTube

Vaš brend može izgledati manje pouzdan. Isključivanje komentara može ostaviti ljudima utisak da vaš brend nije zainteresiran za povratne informacije.

Možete frustrirati svoje gledaoce koji žele ostaviti pozitivne komentare. Cenzuriranje mogućnosti javnosti da ostavlja komentare ne sprečava samo negativne komentare, već i one pozitivne. Gledaoci koji su lojalni vašem kanalu ili uživaju u vašem sadržaju mogu se osećati otuđenim vašom odlukom da isključite komentare.

Vaš kanal može pretrpeti veći pad angažmana. Komentari su značajan dio metrike vašeg angažmana. Vaši videozapisi možda neće biti tako dobro rangirani u pretraživanju ili predlozima ako isključite komentare.