LINKEDIN OPTIMIZACIJA

OPTIMIZACIJA LINKEDIN PROFILA

Optimizacija vašeg LinkedIn profila je proces usklađivanja vašeg profila sa ciljem da ga učini vidljivijim i privlačnijim za potencijalne poslodavce, klijente i kolege. Postoji nekoliko ključnih stvari koje možete da uradite da biste optimizovali svoj LinkedIn profil:


Koristite relevantne ključne reči. Kada popunjavate svoj profil, koristite relevantne ključne reči koje opisuju vaše veštine, iskustvo i delatnost. Ovo će pomoći vašem profilu da se rangira više u LinkedIn pretragama.

Napišite jak naslov i sažetak. Naslov je prva stvar koju će većina ljudi videti kada posete vaš profil, pa je važno da bude jak i informativan. Rezime je prilika da se malo više predstavite i istaknete svoje ključne veštine i dostignuća.

Popunite sve delove svog profila. Što više informacija navedete u svom profilu, to će on biti informativniji i privlačniji potencijalnim poslodavcima i klijentima. Popunite sve odeljke svog profila, uključujući radnu istoriju, obrazovanje, veštine, nagrade i priznanja.

Dodajte preporuke i izjave. Preporuke i svedočanstva vaših bivših kolega, šefova i klijenata su odličan način da izgradite kredibilitet i pokažete potencijalnim poslodavcima i klijentima šta drugi misle o vama i vašim veštinama.

Budite aktivni na LinkedIn-u. Što ste češće aktivni na LinkedIn-u, to će vaš profil biti vidljiviji potencijalnim poslodavcima i klijentima. Komentirajte postove drugih ljudi, delite relevantne članke i pišite svoje članke.

Ovo su samo neki od saveta za optimizaciju vašeg LinkedIn profila. Za više informacija posetite LinkedIn help center.