VIZUELNI IDENTITET

Šta je vizualni identitet?


Vizualni identitet je zbirka grafičkih elemenata koji predstavljaju i razlikuju marku.


To može biti logo, maleni element logotipa, paleta boja, jedinstvenog fonta - ili bilo koje kombinacije svih ovih elemenata vizualnog branda koji čine marku.


Stvaranje prepoznatljivog vizualnog identiteta nekada je bio prerogativ velikih brendova sa ogromnim proračunima. Zahvaljujući digitalnim kanalima (društvenim medijima, video zapisom itd.), Vizualni identitet je nešto što svaki brend može i treba imati jer vam pomaže vašim dosadašnjim kupcima da vas priznaju i postanu vaši kupci koji su vraćali.


Stvaranje dosljednog i kohezivnog vizuelnog identiteta ključno je za prelazno marketing. Ljudi koji putuju s kanala do kanala i videći vaš brend svuda, konačno će početi prepoznavati vas i s prepoznavanjem dolazi više povjerenja i angažmana.


Kako se vizualni identitet odražava u organskoj pretrazi?

Povijesno, Google ima voljene marke jer su jednostavni za razumjeti i skupite zajedno (otuda grafikon znanja temelji se na entitetima, I.E. Brends).


Prije nekoliko godina, Google je započeo sa brendovima vizualno vizualno u SERP-u. Dakle, sada brendovi zapravo mogu graditi prepoznatljivost kroz rezultate organskih pretraživanja.


Pogledajmo samo jedan primjer.


Potražite prvi naziv marke: Primjetite koliko se slika pojavljuju u različitim odjeljcima za pretraživanje u SERP-u, uključujući:


The knowledge panel (Okno Znanja)

Twitter carousel

Image thumbnails

Image carousels

Video thumbnails (YouTube ili Vimeo, etc)

UTICAJ VIZUELNOG IDENTITETA NA SEO (GOOGLE PRETRAGA)